Sport szakkör

Célja: Megismertetni és megszerettetni a tájfutást és az ugrálókötelezést és ezek által a sportolást is a gyermekekkel.

Helye:
Ugrálókötél: Kosztolányi Dezső Általános Iskola sportcsarnok
Tájfutás: Kosztolányi Dezső Általános iskola udvara és környéke. (Lehetőség szerint Budapest egyéb részén is.)

Ideje: Minden kedden 16-17 óráig váltva az ugrálókötél és a tájfutás

A tevékenység bemutatása:

Ugrálókötél: A gyermekek megismerkedhetnek a szokványos kötéltől eltérő gyöngyös ugrálókötéllel, amelyet a profi sportolók is használhatnak. Elsajátíthatnak olyan alaplépéseket, amelyekre alapozva számtalan formáció kialakítható, előadható. A ritmusra, zenére való mozgás számtalan képességüket fejleszti.

Tájfutás: A tájfutás nem egy thaiföld-i sport és nem is a szép tájakról kapta a nevét, ahol a tájfutók futnak. A tájfutásban a tájékozódás a lényeg, térképpel. És természetesen a futás, erdőben, mezőn, bozótosban vagy tisztáson, hegyen vagy a pusztában és egyre gyakrabban városokban is. A tájfutás vagy egy kicsit pontosabban a tájékozódási futás az a sport amihez erőnlét kell, mert hegyek között akár 10 km-t is futni embert próbáló. Az a sport, amihez gondolkodni kell, mert térképjelek alapján kell tájékozódni és megtalálni a pontokat, amelyek együtt kiadják a futópályát. A jó tájfutónak mind fizikailag, mind szellemileg jó teljesítményét kell nyújtania. A tájfutás ugyanakkor egy klassz játék, kincskeresés, amihez nem kellenek modern eszközök, mobiltelefon vagy GPS, csak egy térkép és egy tájoló, amelyek segítségével a kikapcsolódás különleges formáját adja a XXI. század emberének: sport közben visszavezeti a természetbe, az egészséges környezetbe, fejleszti a problémamegoldó és döntési képességét.

Farkas Mariann

      

Kosztolányi Dezső
Általános Iskola

1091 Budapest, Ifjúmunkás utca 1.

Tel: +36 (1) 282 64 84
Fax: +36 (1) 348 06 95

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Vidámság Háza alapítvány adószáma: 19701565-1-43