Beiratkozás

Fenntartónk

Dél-Pesti Tankerületi Központ
1212 Budapest, Béke tér 1.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://kk.gov.hu/delpest

Étkezés

Tanulói jogviszony igazolásának változása

A családok ügyintézésének egyszerűsítésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2023. évi XXVIII. törvény egyik lényeges változása, hogy a hatósági és egyéb ügyekben a tanköteles korú tanulóktól a tanulói jogviszony igazolása nem kérhető, a 16. életévüket betöltött tanulók esetében a tanulói jogviszony érvényes diákigazolvánnyal vagy az azt helyettesítő OKTIG rendszerből kiállított QR kódos igazolással igazolható.

Az iskolalátogatási igazolás, tanulói jogviszonyigazolás ezekben az ügyekben kivezetésre kerül!

Hatályos: 2023. szeptember 1. napjától 

Ezúton tájékoztatjuk a tanulókat és szülőket arról, hogy a továbbiakban nem csak az utazási és kereskedelmi kedvezményeket igénybe vevő tanulók részére kell diákigazolványt igényelni, hanem minden olyan tanulónak, aki a lent felsorolt kedvezményeket, szolgáltatásokat igénybe kívánja venni.

Az iskolát váltó tanulók, amennyiben a korábbi intézményben nem kaptak érvényesítő matricát, vagy az új intézményben kiállított és érvényesítő matricával ellátott diákigazolvánnyal, vagy az új intézményben elindított diákigazolvány-igénylést követően kapott diákigazolvány elkészültéig kiadott igazolással igényelhetik a szolgáltatásokat.

Kedvezmények:

  • A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény
  • A gyermektartásdíj megelőlegezése iránti eljárás a gyermektartás díjra jogosult gyermek szülőjének vagy más törvényes képviselőjének kérelme
  • A fiatal felnőtt az utógondozói ellátásra irányuló kérelméhez
  • iskoláztatási támogatáshoz
  • iskolakezdési támogatáshoz
  • gyermeknevelési támogatás
  • árvák ösztöndíjához stb.
      

Budapest IX. Kerületi
Kosztolányi Dezső Általános Iskola

1091 Budapest, Ifjúmunkás utca 1.

Tel: +36 (1) 282 6484
Mobil: +36 (30) 259 1512
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Vidámság Háza alapítvány adószáma: 19701565-1-43