Beiratkozás

 

Fenntartónk


Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://kk.gov.hu/belsopest

Étlap

Leendő elsősöknek

 

INFORMÁCIÓK A LEENDŐ ELSŐSÖKNEK

Budapest IX. Kerületi Kosztolányi Dezső Általános Iskola
IX. kerületi általános iskolák felvételi körzethatárai

Tisztelt Szülők!

Leendő 1. a és b osztályosok névsora

2021. április 10-én megnyílik a KRÉTA e-Ügyintézés felülete, elektronikus úton – BÁI ügy indításával – kezdeményezhetik a leendő elsős gyermek beiratkozását. A +36302591512 telefonszámon kérhetnek segítséget a beiratkozáshoz.

Iskolánk a járványügyi helyzetre való tekintettel a 2020/21-es tanévben nem tart nyílt órákat, játékos foglalkozásokat és tájékoztató szülői értekezletet a leendő elsős tanulók illetve szüleik részére. Az általános iskolai beiratkozáshoz minden szükséges információt megadunk Önöknek az iskola honlapján keresztül, ill. különböző ismertető anyagokat teszünk közzé, amelyek segítségével megismerhetik az intézményünkben folyó munkát, szabadidős programjainkat és rövid videók formájában betekintést nyerhetnek iskolánk mindennapjaiba.

Online szülői értekezleteink:

  • 2021. március 04-én 17 órakor online szülői értekezletet tartunk az iskolánk iránt érdeklődő leendő elsős gyerekek szüleinek. Részletes tájékoztatást adunk iskolánkról és bemutatkoznak a  tanító nénik. Az értekezlet a ZOOM felületen lesz, melyre a következő linken tudnak csatlakozni: https://us04web.zoom.us/j/71162635896?pwd=UndJbmlPRnp3bldHN0tGSmVFVFk3UT09 Meeting-ID: 711 6263 5896 Kenncode: H3u5ez
  • 2021. március 10-én 16.30-kor online tájékoztató szülői értekezletet tartunk az etika/hit-és erkölcstan oktatásról. Az értekezlet szintén a ZOOM felületen lesz, melyre a következő linken tudnak csatlakozni: https://us04web.zoom.us/j/77679415947?pwd=aG5RT3VhY1dULzFOVEVxMGdPSUdHUT09 Meeting-ID: 776 7941 5947 Kenncode: 4aRjSB

Etika/hit-és erkölcstan oktatással kapcsolatos dokumentumok:

Beiratkozás az itt leírtak szerintFelhívás a tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratására

A megjelent hivatalos tájékoztatóban leirtak alapján 2021. április 15-én és 16-án lesz a beiratkozás. Az alábbi űrlap kitöltésével tudják jelezni felénk, hogy gyermeküket a mi iskolánkba szeretnék beíratni: https://forms.gle/hZTgSK9Khs3mxrfQ7

Tájékoztatás a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás folyamatáról

Oktató videók:

eÜgy - BÁI - Beiratkozás általános iskolába KRÉTA hozzáféréssel

eÜgy - BÁI - Beiratkozás általános iskolába KRÉTA hozzáférés nélkül

 

Iskolánk bemutatása

 

Sakkpalota program 

Iskolánkban 2014/15-ös tanévtől felmenő rendszerben bevezetésre került a Polgár Judit féle Sakkpalota program, ami jelenleg már minden alsó tagozatos osztályunkban működik.

A 2015-ben elnyertük a Sakkpalota program regionális referencia iskolája címet, 2019-ben pedig az országban hatodikként megkaptuk a kiemelt referencia iskola címet.

A Sakkpalota egy képességfejlesztő, kreatív és logikus gondolkodásra nevelő program, amely a sakk szabályait és eszközeit felhasználva épül be az alaptantárgyak módszertanába. A gyerekek nemcsak a sakkal, mint játékkal ismerkedhetnek meg, hanem a program játékos formában segíti a különböző ismeretek készségszintű elsajátítását.

A következő videóban betekintést nyerhetnek iskolánk Sakkpalotás életébe:

Nyelvtanulás a Kosztolányiban

Iskolánkban első osztálytól kezdve ismerkedhetnek a hozzánk járó gyerekek az angol vagy a német nyelvvel, melyet hatékonyabb, kislétszámú csoportbontással szervezünk meg.
Óraszámaink:

évfolyam óraszám
1. 1
2. 1
3. 2
4. 3
5. 3
6. 4
7. 3
8. 3

Első és második osztályban a játékosságé a főszerep: dalok, versek és mondókák segítségével ismerkednek meg a gyerekek a választott nyelvvel. A következő évfolyamokon a fokozatosan emelkedő óraszám lehetővé teszi, hogy egyre jobban elmélyüljenek a nyelvtanulásban. A nyelvórákon rendszeresen használjuk a digitális táblákat, az okos tantermet, a tableteket és a különböző interaktív tananyagokat, ezzel is lehetővé téve a minél szélesebb körű ismeretszerzést. Iskolánk a Goethe Intézet kiemelt partnere.

A következő videóban betekintést nyerhetnek az iskolánkban folyó nyelvoktatásba:

A következő videóban a leendő elsős tanítóink óráiba nyerhetnek betekintést:

Leendő elsős tanítóink bemutatkozásáról is készült egy kis videó

Iskolánkban sok szakkör teszi változatossá tanulóink hétköznapjait. A széles kínálatból mindenki tud az érdeklődési körének megfelelő elfoglaltságot találni.
A következő videó a szakkörök munkájába nyújt betekintést:

 

      

Kosztolányi Dezső
Általános Iskola

1091 Budapest, Ifjúmunkás utca 1.

Tel: +36 (1) 282 6484
Mobil: +36 (30) 259 1512

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Vidámság Háza alapítvány adószáma: 19701565-1-43