Beiratkozás

Fenntartónk

Dél-Pesti Tankerületi Központ
1212 Budapest, Béke tér 1.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://kk.gov.hu/delpest

Étkezés

Első helyezést ért el a Kosztolányi Dezső Általános iskola csapata a „Madarak városa, Ferencváros” programban

Május 13-án, pénteken került megrendezésre a „Madarak városa, Ferencváros” program végét jelző ünnepélyes díjátadó, amelyre a Kosztolányi Dezső Általános Iskola tanulói is meghívást kaptak.

A programban résztvevő diákoknak több feladatuk is volt a tanév során, köztük napló vezetése az iskola környékén élő madarakról, tablók és poszterek készítése, madáreleségek kihelyezése a téli napokban, madaras találós kérdések és versek, mondókák gyűjtése. A gyűjtőmunka mellett a kosztolányis diákok lelkesen részt vettek a Kincsesbányán szervezett előkészítő táborban, illetve kiváló munkát végeztek a május 10-én megrendezett versenyen is, ahol több állomáson is maximális pontszámot értek el. Az 1.b és 2.b osztályos tanulók és pedagógusaik közös összefogásának meg is lett az eredménye, hiszen iskolai kategóriában az összesített pontszámok alapján az első díjat a Kosztolányi Dezső Általános Iskola, a másodikat a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola, a harmadikat a Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium érdemelte ki. A díjátadón részt vett dr. Bácskai János Ferencváros polgármestere, Schmidt Egon ornitológus és Gerséné Varga Ildikó, a LEÖVEY Klára Gimnázium tanára, aki nélkül a program nem valósulhatott volna meg.

Az eseményről Ferencváros és az OrientPress Hírügynökség honlapján további cikkeket olvashatnak az érdeklődők.

A cikket írta: Szarka Izabella

      

Budapest IX. Kerületi
Kosztolányi Dezső Általános Iskola

1091 Budapest, Ifjúmunkás utca 1.

Tel: +36 (1) 282 6484
Mobil: +36 (30) 259 1512
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Vidámság Háza alapítvány adószáma: 19701565-1-43