Kerületi helytörténeti verseny - 2018

Az idei tanévben ismét megrendezésre került a kerületi helytörténeti verseny, mely három fordulóból állt. Iskolánk két csapattal vett részt az egész évet átívelő versenysorozaton.

Az első fordulóban a gyerekeknek a Mesélnek a ferencvárosi utcák című helytörténeti olvasókönyvre épülő összetett feladattípusokkal - totó, vaktérkép, képfelismerő, könyvhasználati feladat, hibakereső - kellet megbirkózniuk. A második forduló feladata: Ferencvároshoz kapcsolódó dolgozat elkészítése, melyet a harmadik fordulóban színpadra kellett vinniük.

A versenysorozatban 22 csapat mérhette össze tudását, melyben az iskolánk két induló csapata:

1.csapat:

  • Éles Erik 5.a
  • Pap Attila 5.a
  • Papp Szabolcs 5.a

2.csapat:

  • Nagy-Szentgyörgyi Patrícia 6.a
  • Vargha Villő 6.a
  • Szabó Péter 6.b
  • Zsüle Viktória 6.b

megosztva 4. helyezést értek el.

Gratulálunk a két csapat tagjainak az eredményes versenyzésért!

Kerületi atlétikai diákolimpia - 2018

Május 15-én rendezték meg a rossz idő ellenére is a kerületi atlétikai diákolimpiát a Ferencvárosi Torna Clubban. A II. korcsoportos fiú és lányok kislabda hajításban, távolugrásban és 60 méteres futásban mérhették össze erejüket színvonalas fedett pályás területeken.
Egyéniben Molnár Dávid Márk 60 méteres futásban I. helyezett, távolugrásban III. helyezett, az egyéni összetett versenyben ezüstérmes lett. Kordás Áron kislabda hajításban IV. helyezett. A fiú csapat nagyszerű versenyzéssel bronzérmes lett. A lányoknál Sztanó Adrienn 60 méteres futásban és kislabda hajításban egyaránt II. helyezett, távolugrásban I. helyezett lett. Kimagasló eredményeinek köszönhetően az összetett versenyt megnyerte. Nagy Lara Daniella kislabda hajításban III. helyezett lett. Csapatban lányoknak a IV. helyezést sikerült megszerezniük.

Gratulálunk Nekik a szép eredményekhez!

      

Kosztolányi Dezső
Általános Iskola

1091 Budapest, Ifjúmunkás utca 1.

Tel: +36 (1) 282 64 84
Fax: +36 (1) 348 06 95

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Vidámság Háza alapítvány adószáma: 19701565-1-43