Beiratkozás

 

Fenntartónk


Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://kk.gov.hu/belsopest

Étlap

Leendő elsősöknek

 

INFORMÁCIÓK A LEENDŐ ELSŐSÖKNEK

Budapest IX. Kerületi Kosztolányi Dezső Általános Iskola
IX. kerületi általános iskolák felvételi körzethatárai

Tisztelt Szülők!

 

Iskolánk a járványügyi helyzetre való tekintettel a 2020/21-es tanév első félévében nem tart nyílt órákat, játékos foglalkozásokat és tájékoztató szülői értekezletet a leendő elsős tanulók illetve szüleik részére. Az általános iskolai beiratkozáshoz minden szükséges információt megadunk Önöknek az iskola honlapján keresztül, ill. különböző ismertető anyagokat teszünk közzé, amelyek segítségével megismerhetik az intézményünkben folyó munkát, szabadidős programjainkat és rövid videók formájában betekintést nyerhetnek iskolánk mindennapjaiba. A következő linken az iskolánkat bemutató filmet láthatják:

 

Sakkpalota program 

Iskolánkban 2014/15-ös tanévtől felmenő rendszerben bevezetésre került a Polgár Judit féle Sakkpalota program, ami jelenleg már minden alsó tagozatos osztályunkban működik.

A 2015-ben elnyertük a Sakkpalota program regionális referencia iskolája címet, 2019-ben pedig az országban hatodikként megkaptuk a kiemelt referencia iskola címet.

A Sakkpalota egy képességfejlesztő, kreatív és logikus gondolkodásra nevelő program, amely a sakk szabályait és eszközeit felhasználva épül be az alaptantárgyak módszertanába. A gyerekek nemcsak a sakkal, mint játékkal ismerkedhetnek meg, hanem a program játékos formában segíti a különböző ismeretek készségszintű elsajátítását.

A következő videóban betekintést nyerhetnek iskolánk Sakkpalotás életébe:

Nyelvtanulás a Kosztolányiban

Iskolánkban első osztálytól kezdve ismerkedhetnek a hozzánk járó gyerekek az angol vagy a német nyelvvel, melyet hatékonyabb, kislétszámú csoportbontással szervezünk meg.
Óraszámaink:

évfolyam óraszám
1. 1
2. 1
3. 2
4. 3
5. 3
6. 4
7. 3
8. 3

Első és második osztályban a játékosságé a főszerep: dalok, versek és mondókák segítségével ismerkednek meg a gyerekek a választott nyelvvel. A következő évfolyamokon a fokozatosan emelkedő óraszám lehetővé teszi, hogy egyre jobban elmélyüljenek a nyelvtanulásban. A nyelvórákon rendszeresen használjuk a digitális táblákat, az okos tantermet, a tableteket és a különböző interaktív tananyagokat, ezzel is lehetővé téve a minél szélesebb körű ismeretszerzést. Iskolánk a Goethe Intézet kiemelt partnere.
A következő videóban betekintést nyerhetnek az iskolánkban folyó nyelvoktatásba:

 

      

Kosztolányi Dezső
Általános Iskola

1091 Budapest, Ifjúmunkás utca 1.

Tel: +36 (1) 282 64 84
Fax: +36 (1) 348 06 95

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Vidámság Háza alapítvány adószáma: 19701565-1-43