A Műcsarnokban járt az 1.b - 2018

2018. október 12-én az 1.b osztályosok a Műcsarnok „Alkoss te is!” , „A máktündér kertje” foglalkozáson vettek részt. A kiállítás képeinek megtekintése után mindenki lehetőséget kapott szabadon alkotni. Először viaszkréta rajzot készíthettek, melyre temperával festettek, így „csalogatták elő” a láthatatlan vonalakat. Amíg az alkotások száradtak, addig mesebeli lényeket kerestek, színeztek rajzokon. Végül saját kiállítás keretében nézhették meg saját, elkészült munkáikat, melyeket haza is vihettek.

A 4.b a Józsefvárosi Galériában

Június 4-én a 4.b osztály a Józsefvárosi Galériában megnézte Kovács Imre: A Föld napja című kiállítását. Egy foglalkozás keretében mindenki elkészíthette a saját alkotását. 

Sakk szimultán a Kosztolányiban - 2018

Kedd délután, a Sakk szakkör keretében volt, a már hagyományos KOSZTOLÁNYI SAKK SZIMULTÁN. Iskolánkból 12 tanuló indult a mindössze 8 éves diákolimpiai országos első, korcsoportos országos bajnokság második, a világranglista első 15 helyezettje között lévő HAJDU MÁRTON ÁBRIS ellen. A fiatal bajnok iskolánk minden tanulóját legyőzte. A játékot mindenki nagyon élvezte, igyekeztek a legjobb tudásukat nyújtani. Fél ötre az indulók mindegyike megkapta a mattot! Jó játék volt, izgalmas küzdelmek, remek program. Iskolánk tanulói közül Nemes László, Birtalan Zsolt és Lauf Tibor bírta a legtovább, ők hárman szenvedtek vereséget a legkésőbb. Minden induló egy díszes emléklapot kapott, hogy emlékezzenek erre a nevezetes eseményre. Remélem sokan fogják sokáig szeretni a sakkot és ennek a délutánnak is ez volt a célja!

Baumann Péter

a sakk szakkör vezetője

Zöld szombat: megújult az iskola udvara

Köszönjük mindenki munkáját!

Róth Katalin: Barátság

Kötél, kötél, kötelék, 
vajon hány évre lesz majd elég?
Elég lesz-e tízre, húszra,
minden összeveszésen túlra,
elég lesz majd mindörökre?
Csak, ha jól kötöttük össze!

      

Kosztolányi Dezső
Általános Iskola

1091 Budapest, Ifjúmunkás utca 1.

Tel: +36 (1) 282 64 84
Fax: +36 (1) 348 06 95

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Vidámság Háza alapítvány adószáma: 19701565-1-43