Beiratkozás

 

Fenntartónk


Belső-Pesti Tankerületi Központ
1071 Budapest, Damjanich utca 6.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://kk.gov.hu/belsopest

Étkezés

dr. Vági Józsefné - Kati néni

dr. Vági Józsefné, született Bohus Katalin életének 85. évében 2021. március 28-án elhunyt.

1963-ban költözött családjával a Lakótelepre és haláláig itt élt. 1965-ben az alapító tagok között vállalt állást iskolánkban, és nyugdíjba vonulásáig, 1998-ig tanítóként, munkaközösség- és szakszervezeti-vezetőként dolgozott ott.

A Ferencváros díszpolgára kitüntetés sokat jelentett számára.
Az iskola megnyitásakor nagy létszámú, 40 főnél is nagyobb osztályokat tanított, mégis büszke, boldog volt. Minden nyáron 2 hétig táboroztatott, sokféle programot szervezett.

Az iskolaotthonos rendszer bevezetésekor kezdett párban dolgozni Veréb Zoltánné Zsuzsa nénivel az akkor már megépült Ifjúmunkás 1-ben. A Vági-Veréb páros néven 17 éven át sok-sok osztályt vittek együtt, és élete utolsó napjáig jó barátságot ápoltak.
Ez a hajdani nagy csapat: Horváth Lajosné, Anikó, Tatár Márta, Kassai Ida és Veréb Zsuzsa néni mindmáig, és többen a már eltávozottak közül is csodálatos módon együtt maradt, és idős korukban, mozgásukban már korlátozva is napi kapcsolatban állt, támogatta egymást.

Stöcker Győző igazgató úr búcsúztatójára és az 50. évfordulós ünnepségre még el tudott jönni. Örömmel figyelte az iskola fejlődését, szépülését, találkozott a régi ismerősökkel.
Kati néni hivatásként tekintett munkájára és nagy szeretettel gondolt tanítványaira, kollégáira és az iskolában eltöltött évekre. Több tanítványa már szülőként is írt neki, beszámolt az életéről, kapcsolatban maradtak.

Az Üllői úti Szent Kereszt templom altemplomában nyugszik.

      

Kosztolányi Dezső
Általános Iskola

1091 Budapest, Ifjúmunkás utca 1.

Tel: +36 (1) 282 6484
Mobil: +36 (30) 259 1512

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Vidámság Háza alapítvány adószáma: 19701565-1-43