Beiratkozás

Fenntartónk

Dél-Pesti Tankerületi Központ
1212 Budapest, Béke tér 1.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://kk.gov.hu/delpest

Étkezés

Tehetségpont

Iskolánk 2015 júliusában elnyerte a MATEHETSZ Akkreditált kiváló Tehetségpont címet, elismerve kimagasló tehetséggondozó tevékenységünket.

Iskolánkban az alábbi területeken folytatunk kiemelt tehetséggondozó tevékenységet:

 

Helytörténet

Helytörténeti szakkörünk alsó és felső tagozaton évek óta eredményesen szerepel a kerületi helytörténeti versenyeken. Kiemelkedően tehetséges tanulóink helytörténeti kirándulásukon vehetnek részt. A helytörténeti munkánk során szoros kapcsolatban állunk a Ferencvárosi Helytörténeti Egyesülettel és a Medáliák Művészeti, Kulturális és Oktatási Egyesülettel.

 

Alsós Öko-projekt

 

Iskolánk 2015. január 1-től viselheti az Ökoiskola címet. Rengeteg olyan tevékenységet végzünk, mely formálja a gyerekek ökológiai szemléletét, környezettudatos gondolkodását. Hagyományos projektnapjainkon jelentős szerepet kap az ökológiai szemléletmód kialakítása (pl. ökonap, ökoszüret), osztályaink többsége minden évben erdei iskolai programokon vesz részt, a Föld Napja alkalmából akadályversenyt szervezünk, évente kétszer jelentős mennyiségű papírt gyűjtünk. Az alsó tagozaton folyó Öko-projekt ennek a tevékenységnek szerves részét képezi. Minden évben más-más téma köré csoportosítva ismerkednek meg a gyerekek az aktuális helyi és globális környezetvédelmi problémákkal. Az elmúl években Színes Világ, Öko-lurkó, Cseppentő néven futott a projekt, ebben a tanévben Aprólépés néven ismerkednek a gyerekek a természettel. Az Öko-projekt mellet fut alsósok számára az Öko-kísérletek szakkör is, ahol gyakorlati tevékenységeken keresztül szerezhetnek ismereteket a gyerekek.

Sakk

  1. szeptemberében iskolánk a Sakkpalota program regionális referencia iskolájává vált. Az elismerést Polgár Judit, a sakkpalota program kidolgozója adta át családi napunkon.

A 2014/2015-ös tanévben 1. osztályban indítottuk a sakkpalota programot, melyet ebben a tanévben 1-2. osztályban folytatunk. A jövőben a teljes alsó tagozatban zajlik a program mindkét évfolyamon. Az 1. évfolyamon tantárgyként szerepel a sakkoktatás. A tehetséges, érdeklődő gyerekek további fejlődése érdekben két sakkszakkört működtetünk. A Bagira Oktatási és Sport Közhasznú Egyesülettel együttműködve fizetős sakkszakkör működik mesterjelölt, pedagógus végzettségű sakkoktatóval. Ingyenes sakkszakkörünket Baumann Péter kollégánk vezeti, aki egyben a IX. kerület sakk koordinátora. Hagyományteremtő céllal Ferencvárosi sakk-kupát szerveztünk a IX. kerületi iskolák számára. Programjaink színvonalas megszervezése érdekében folyamatos kapcsolatot tartunk fenn a Budapesti Sakkszövetséggel.

Bozsik-program

A Magyar Labdarúgó Szövetséggel kötött együttműködési megállapodás alapján labdarúgó edzéseket szervezünk tehetséges tanítványaink számára. Labdarúgóink részt vesznek az MLSZ körzeti tornákon, sulibajnokságokon. A legtehetségesebb gyerekeket labdarúgó klubokba, egyesületekbe irányítjuk.

      

Budapest IX. Kerületi
Kosztolányi Dezső Általános Iskola

1091 Budapest, Ifjúmunkás utca 1.

Tel: +36 (1) 282 6484
Mobil: +36 (30) 259 1512
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Vidámság Háza alapítvány adószáma: 19701565-1-43